Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας 1470nm έχει καθιερωθεί, εδώ και πολύ καιρό, ως η μέθοδος εκλογής (η καλύτερη μέθοδος) για τη θεραπεία των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική χωρίς ή με μικροσκοπικές τομές και, συνεπώς, με ελάχιστο κίνδυνο μετεγχειρητικών λοιμώξεων. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και για το λόγο αυτό δεν απαιτεί νοσηλεία. Την ίδια ημέρα ο ασθενής φεύγει και επανέρχεται στην προηγούμενη δραστηριότητά του.

Εφαρμόζεται και σε υπερήλικες ασθενείς με άλλα συστηματικά νοσήματα, όπως καρδιακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, όπου η κλασική χειρουργική επέμβαση είναι απαγορευτική. Οι παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο για θρομβώσεις μπορούν επίσης να θεραπευτούν με το λέιζερ.

Είναι η καλύτερη μέθοδος για τη θεραπεία του φλεβικού έλκους, όπου η κλασική χειρουργική επέμβαση αποφεύγεται λόγω κινδύνου διασποράς της λοίμωξης σε άλλους ιστούς. Χάρη στην τεχνολογία των λέιζερ, το φάσμα ηλικιών αλλά και η βαρύτητα των περιστατικών που υποβάλλονται σε θεραπεία με αυτή την τεχνική έχουν αυξηθεί.

Κατά την τεχνική αυτή, η οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται στο εσωτερικό της φλέβας που πάσχει και με την εκπομπή από το άκρο της θερμικής ενέργειας συρρικνώνει τη φλέβα την οποία σε μικρό χρονικό διάστημα απορροφάει ο οργανισμός. Η φλέβα αυτή εξαφανίζεται και δεν ξαναβγαίνει. Η βλάβη των γύρω ιστών είναι αμελητέα σε σχέση με την κλασική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία οι φλέβες εκριζώνονται. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με επιπολής αναισθησία (μέθη). Η διάρκεια είναι περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ο ασθενής μετά από 2-3 ώρες παίρνει εξιτήριο. Την επομένη μέρα μπορεί να έχει πλήρη δραστηριότητα, όπως και πριν την επέμβαση.